Våra tallrikar är ett nytänk inom biologisk nedbrytning. Produkterna är tillverkade helt utan kemikalier och helt utan artificiella tillsatser. Tallrikarna tillverkas av vetekli med hjälp av hög värme, högt tryck och ytterst lite vatten. Produkten är således tillverkad helt av vetekli som är en restprodukt efter kvarnens produktion (vid tillverkning av mjöl).

Den slutliga produkten är således en organisk, funktionell och 100% nedbrytbar produkt som är naturligt estetiskt tilltalande. Det täta mångåriga samarbetet mellan fabrik och kvarnar i dess närhet innebär att endast det bästa råmaterialet används. Därför kan tallrikarna användas både i traditionell ugn och i mikrovågsugn. Tallrikarna kan förvaras i frysen och de tål också uppvärmning (t.ex. soppor).

Tallrikarna är 100% komposterbara och biologiskt nedbrytbara inom 30 dagar. Upplösning vid kontakt med vätska påbörjas efter c:a 30 minuter.

Godkända för kontakt med livsmedel enligt förordning WE 1935/2004 FÖRORDNING (EF) Nr 1935/2004 EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS den 27 oktober 2004 om material och artiklar ämnade att komma i kontakt med matvaror.